Uutiset

Smartphone Solutions Uutiset  -  ajatuksia ja keskusteluita Suomesta sekä maailmalta

   Markkinoinnin edistyneet teknologiat tarjoavat hyviä keinoja kasvattaa firman liikevaihtoa ja petrata asiakaskokemuksia. Siksi it-tiimin kannattaa toimia sulassa sovussa markkinointiosaston kanssa.
Markkinointi käyttää nykyään runsaasti viimeistä huutoa olevia teknologioita, kuten tekoälyä, koneoppimista, automaatiota ja datatutkimusta. Markkinoinnin suurin ongelma on se, että osasto tarvitsee it-ammattilaisten apua näiden teknologioiden hyödyntämisessä.

   Suomalaisyritysten digistrategiat ovat maailmanluokkaa, mutta ne eivät johda haluttuihin lopputuloksiin. Niinpä Suomi on muiden Pohjoismaiden ohella jäämässä pahasti jälkeen muun maailman digitalisaatiokehityksestä. Ikäviä uutisia kertoo tuore The Boston Consulting Groupin kansainvälinen raportti. Se pohjaa 1300 yritysjohtajan haastatteluihin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Pohjoismaista mukana on ollut 109 johtajaa.

  Björn Wahlroos ja talousnobelisti Bengt Holmström puhuivat työn uusjaosta kauppakamarien 100-vuotisjuhlatapahtumassa Helsingissä.
Suomen perustulokokeilu on herättänyt paljon kiinnostusta Yhdysvalloissa, taloustieteen professori Bengt Holmström kertoo.
Bengt Holmströmin mukaan Yhdysvallat on tällä hetkellä erikoisessa tilanteessa: amerikkalaiset ovat ensi kertaa alkaneet puhua tulonjaosta.

   Vain kymmenesosa digitalisaatioon panostaneista yrityksistä mainitsee asiakaskokemuksen kehittämisen motiiviksi digi-investoinneille, käy ilmi Palvelualojen työnantajien Paltan teettämästä selvityksestä.

  Euroopalla on suuri mahdollisuus voittaa takaisin tehdastuotantoa, kun teollisen internetin mullistukset toteutuvat. Menetettyjä työpaikkoja ei saada kuitenkaan Kiinasta takaisin, sanoo saksalainen yli 35 vuotta teollistumista seurannut asiantuntija Bernd Kosch.

   Useille suomalaissivustoille on murtauduttu viime päivinä hyödyntäen päivittämättömien WordPress-julkaisujärjestelmien tiedossa olevia haavoittuvuuksia.

   Informaatioteknologian ja tekoälyn kehitys jättää ihmisille kahdenlaisia työpaikkoja: huipputuottavia asiantuntijapaikkoja muutamille, tuulilasin pesemistä ja teen kaatamista lähes kaikille muille, kirjoittaa HS:n toimittaja Pekka Torvinen.

KOULUTUS ei auta. Palkkatuet eivät auta. Uudet yritykset ja kokonaan uudet teollisuudenalat eivät mitä todennäköisimmin auta. Tulevaisuudessa ei yksinkertaisesti ole järkeviä töitä suurimmalle osalle ihmisiä.


   Tiedusteluelinten tehtäväksi on määrätty estää uudet lentokoneilla tehtävät terrori-iskut.

Yhdysvaltain ja Britannian tiedustelupalveluilla on jo vuosien ajan ollut käytössään teknologiaa, jolla voidaan kuunnella puheluita ja saada runsaasti muutakin tietoa lentomatkustajien matkapuhelimista.


       Sählääminen on kaikille tuttua, oli organisaatio mikä hyvänsä.


– Etsin ihmistä, joka antaisi vastaukseen kysymykseeni. Sellainen on talossa, mutta en tiedä kuka. Tai tiedän että tarvitsemani materiaali on olemassa, mutta en tiedä missä. Ainakaan en tiedä, missä on ajantasainen versio, vanhempi konsultti Antti Martikainen Sininen meteoriitti -konsulttiyhtiöstä kuvailee.
Usein sählääminen on vasta esityötä ennen varsinaiseen työhön pääsemistä.
Sininen meteoriitti on selvittänyt laajasta aineistosta, kuinka suomalaiset organisaatiot osaavat käyttää digitaalisia työkaluja kuten sähköpostia, kalenteria tai intraa.


      Yritykset eivät kasva, koska ei uskalleta yrittää. Riskien välttämiseen ovat vaikuttaneet hankala taloustilanne, heikentyneet markkinanäkymät sekä resurssien puute. Tekesin Innovaatiotoiminnan pullonkaulat -selvitys avaa syitä yritysten innovaatiotoiminnan panostuksien vähenemiseen.