Organisaatioiden mobiliteetti

Organisaatioiden mobiliteetti

Organisaatioiden mobiliteetti (ENTERPRISE MOBILITY) on mobiililaitteiden ja -sovellusten (=appsien) yhteensovittamista siten, että saavutettu lopputulos palvelee parhaalla mahdollisella tavalla organisaation liiketoimintaa.

Joka kymmenes suomalainen työskentelee suoraan digitaalisen tekniikan, sisällön tai viestinnän parissa. Laajan käytön ja epäsuorien vaikutusten johdosta digitaalisuus koskettaa yhä suurempaa osaa työ- ja yksityiselämäämme.

Historia tietohallinnon kanssa

Perinteisesti mobiliteettia on lähestytty tietohallinnon näkökulmasta - lähestymistapa on ollut hyvinkin tekninen. Vielä muutama vuosi sitten joissakin organisaatioissa kaikki älypuhelimiin, SIM -kortteihin ja ensimmäisiin tabletteihin liittyvät asiat olivat joko muun hankintatoimen tai jopa organisaation kiinteistöhuollon vastuulla. Mobiililaitteet eli tässä tapauksessa älypuhelimet, käsitettiin sellaisiksi henkilökohtaisiksi työvälineiksi / puhelimiksi, joilla ei ollut yhteistä liityntäpintaa tietohallinnon kanssa.

Tämä lähestymistapa piti sisällään ajatuksen, että kyseiset laitteet olivat pääasiallisesti tarkoitettuja puhumiseen sekä tekstiviestien lähettämiseen. Rajapintoja tietohallintoon saatikka liiketoiminnan järjestelmiin ei ollut. Laitteissa olevien sovellusten eli appsien hyödyntäminen oli vähäistä.

Roolin muutos

Tietohallinnoilla katsotaan tänä päivänä olevan riittävä ymmärrys organisaatioiden mobiilisuudesta, varsinkin kun mobiliteettiin yhdistetään sana 'tietoturva'. Toisaalta organisaatioiden digitaalisia palveluita ei voi sysätä ainoastaan tietohallinnon taikka IT -osaston vastuulle.

Lue lisää oheisesta dokumentista 'Opas: Organisaation mobiliteetti tänään'.

SIIRRY LATAAMAAN OPAS TÄSTÄ