Vinkkejä

Hyödyllisiä vinkkejä ja ehdotuksia parempaan toteutukseen.

     Kaiken kehittämisen ja toimivuuden taustalla on oltava huolellinen suunnittelu?

Digitalisaatio laittaa organisaatiot suunnittelupöydälle. On vaadittava sekä tietohallinnolta että liiketoiminnalta uutta ajattelua. On vaadittava vastauksia kysymykseen "Miksi?" Ei pidä viedä mitään hanketta eteenpäin käymättä ensin keskustelua henkilöstön, liiketoiminnan sekä asiakkaiden tarpeista. Oli kysymyksessä pieni taikka suurempi hanke. Merkitsevää on paneutua heti hankkeen alkuvaiheessa huolelliseen suunnitteluun ja vuoropuheluun liiketoiminnan ja tietohallinnon välillä. Näin tuodaan liiketoiminnan ääni kuuluviin sekä kuunnellaan tietohallinnon näkemyksiä modernin teknologian eri vaihtoehdoista.

Esimerkkinä tiedostojen turvallinen jakaminen - ei enää Dropbox -tyyppisiä ongelmia

Tiesitkö, että on olemassa turvallinen tapa jakaa tiedostoja organisaatiosi sisällä? Moderni sisällönhallinta antaa organisaatiollesi käyttäjäkohtaisen pilvitallennustilan, jonka avulla tiedostojen jako käy helposti ja vaivattomasti sekä tietoturvallisesti. Tämän toiminnallisuuden avulla saatte jaettua tiedostoja mm. luomalla sähköpostiin erillisen latauslinkin (jonka taustalla / sisällä jaettava tiedosto sijaitsee). Linkin avaamiseen voidaan tarvittaessa liittää haluttu salasana, linkin voimassaolo päivinä sekä haluttu määrä latauksia. Sähköpostin sisältämän latauslinkin vastaanottajalla ei tarvitse olla käytössään mitään erityisiä ohjelmistoja vastaanottaakseen sekä avatakseen lähetetyn tiedoston. Moni organisaatio on miettinyt vaihtoehtoisia ratkaisuja Dropbox -tyyppisten pilvipalveluiden kanssa, koska organisaation omistamaa tietosisältöä on tallennettu tietohallinnolle tuntemattomiin paikkoihin. Lue lisää dokumentista 'Opas: Tiedostojen jakaminen turvallisesti'.

SIIRRY LUKEMAAN OPAS TÄSTÄ

Oman Intranetin tietosisällön saattaminen liikkuvan henkilöstön käyttöön - ilman kolmannen osapuolen VPN -yhteyttä?

Olemme usein saaneet kyselyjä siitä, kuinka liikkuva henkilöstö pääsisi omaan Intranetiin taulutietokoneen avulla ja vieläpä helposti. Tämä on mahdollista toteuttaa modernin teknologian avulla. Haluttu Intranet -sivun osoite määritellään hallintajärjestelmässä kirjanmerkkinä valmiiksi käytettävään selaimeen ja tällä tavoin tietoturvallinen yhteys Intranetiin muodostetaan halutun laitteen avulla. Kaikki Intranetissä oleva tieto on tämän jälkeen liikkuvan henkilöstön käytettävissä.