Blogi

Smartphone Solutions Blogi  - Enterprises Go Mobile

 

Smartphone Solutionsin Blogi ajankohtaisista digitalisaation aiheista sekä ajatuksia taloudesta Suomesta ja maailmalta

    Ennustaminen on aina ollut haasteellista. Maailmanhistoria tuntee lukuisia enemmän tai vähemmän pieleen menneitä ennustuksia.

  Liiketoiminnan rakenteellinen uudistaminen eli transformaatio on digitalisaation näkökulmasta sekä keino että aikaansaava voima.

  Yrityksissä ollaan tehostettu toimintoja, mietitty markkinointia ja myyntiä sekä asiakaspalvelua digitalisaation näkökulmasta.

  Monessa organisaatioissa mietitään edelleen, kuinka saada lisää tehoja irti nykyisestä liiketoiminnasta.

    Mobiililaitteiden hallinnasta puhuttiin ensimmäisiä kertoja vuosituhannen alkupuolella vuonna 2003. Käsite oli myöhemmin monelle tuntematon vielä vuosikymmenen lopulla.

    Monikanavaisuudella kommunikoinnissa tarkoitetaan eri päätelaitteiden (älypuhelin, taulutietokoneet, kannettavat tietokoneet) ja sovellusten hyödyntämistä kommunikoinnissa käyttötilanteen mukaisesti. Älypuhelin saattaa olla paras laite kommunikointiin matkan päällä. Kannettava tietokone vie taas voiton, kun katsellaan kalvoja tai muuten vain tarvitaan isompaa näyttöä. Tabletti voi olla monelle mainio väline kotisohvalla. Oleellista on eri sovellusten kyky hyödyntää eri kommunikointitapoja sekä- laitteita.

   Suomessa ollaan hyvää vauhtia siirtymässä digitaaliseen taloushallintoon. Perinteinen palvelumalli, jossa tilitoimistolla ja asiakkaalla on käytössään omat ohjelmistot on muuttumassa kohti sähköistä palvelumallia. Tällöin sekä tilitoimistolla että asiakkaalla on käytössään yhteinen ja pilvipalveluna hankittu ohjelmisto.

     Digitalisaatio on yksi puhutuimpia aiheita suomalaisessa mediassa. Onhan digitaalisuus myös linjattu aina nykyistä hallitusohjelmaa myöten. Paljon on keskusteltu myös työn yksikkökustannusten alentamisesta – paljonko meillä on eroa työn kustannuksissa esimerkiksi kilpailijamaihin verrattuna.
Entäpä verrokkitilanne modernin teknologian soveltamisen ja johtamisen osalta? Tehdäänkö Suomessa soveltamista ja johtamista paremmin ja tehokkaammin kuin esimerkiksi Ruotsissa tai vaikkapa Saksassa? Selviämmekö arkisista töistä vanhoilla prosesseilla, menetelmillä ja työkaluilla? Osaammeko riittävästi soveltaa ja johtaa uusien teknologioiden käyttöä liiketoiminnassamme?

   Moni organisaatio miettii mitä tehdä digitalisaation hankkeen kanssa. Miten menestyä uudessa digitaalisessa maailmassa?


   Huonot palvelukokemukset jäävät mieleen. Todella huonot etenkin.