Uutiset

Smartphone Solutions Uutiset  -  ajatuksia ja keskusteluita Suomesta sekä maailmalta

   Joka kolmannelta (33%) suomalaisyritykseltä puuttuu selkeä digistrategia, kertoo ohjelmistoyritys IFS:n tekemä selvitys.

Samaisessa selvityksessä käy ilmi, että neljä viidesosaa (81%) näkee digitalisaation nousevan avainasemaan seuraavien viiden vuoden aikana. Yhtä suuri joukko kokee tarvitsevansa lisää tietoa digitalisaatiosta.


   Valmistavan teollisuuden yritykset aikovat investoida noin 5 % vuosittaisesta liikevaihdostaan digitalisaatioon, ilmenee PwC:n selvityksestä. Digitalisaatio on tullut selkeäksi osaksi myös suomalaisten teollisuusyritysten ydintoimintaa. Kulttuurimuutoksen aikaansaaminen ja pula osaajista jarruttavat kehitystä niin Suomessa kuin globaalisti.

   Digitalisaatio myllertää maailmaa, mutta Suomella ei pitäisi olla hätää. Suomi on nimittäin ykkösmaa maailmassa, kun vertaillaan maiden valmiuksia digitaalisuuden hyödyntämiseen.

   Tuoreen Market Vision tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista yrityksistä ei usko digitalisaation koskevan heitä.

  Esityksessa oleva lakiehdotus arveluttaa ja pelottaa Piilaakson yhtiöitä.

  Myös suosittu WhatsApp -pikaviestisovellus saattaa joutua kiistoihin Yhdysvaltain viranomaisten kanssa.

  HS 03.02.2016: Salasanoja pitää muistaa jopa satoja. F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen, Husin psykiatriakeskuksen neurologian erikoislääkäri Kati Juva ja Viestintäviraston tietoturva-asiantuntija Ilkka Sovanto kertovat omat niksinsä..


  Tutkimus: Vain viidennes suomalaisista pörssiyhtiöistä pitää asiakaskokemusta strategisesti merkittävänä.


  Tietoviikko 19012016: Digibisnesten, iot:n ja kyberiskujen myötä yrityksiin on tullut uudenlaisia it-johtajia. CDO:t, CSO:t ja CISO:t ovat tuoneet omat mausteensa it-soppaan. Selvää kuitenkin on, että koko it:n johtaminen pysyy tukevasti tietohallintojohtajien käsissä.


  Tietoviikko 01122015: Jos yritys on panostanut markkinointiin ja kiinnostunut asiakkaastaan, se on luonut edellytykset saavuttaa saavutettavissa oleva potentiaali. Hyvin strategista. Ei lainkaan temppuilua.